Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Ravintoterapiasta

Maaliskuun alkupuolella sain oppia lisää ravintoterapiaa ja sain monia "heräämisiä". Tunnen, että energia kulkee nyt ja olen saanut huikean paljon intoa kaikkeen. Kerron tässä teillekin muutaman jutun...

Ihastuin jo ensimmäisellä kurssilla D-vitamiiniin. Se on aamun aurinko ja antaa jaksamista päivään virkistäen ja hoivaten. Kansallinen suositus on matala, ja jo nyt tiedetään ettei kotimaassamme juurikaan saada tarpeeksi D-vitamiinia auringosta edes kesällä. Lääkäri Antti Heikkilä omissa julkaisuissaan kertoo käyttävänsä jopa 125µg/vrk.  Siispä rohkeasti olen käyttänyt D-vitamiinia 40-60µg/vrk.

Seuraava ihastukseni olikin E-vitamiini.
E-vitamiini vaikuttaa jo solutasolla. Se on oikea "kiimavitamiini" -auttaa siis hedelmällisyydessä, seksuaalisessa halussa, siittiöiden tuotannossa sekä hoitaa eturauhasta.
Säätelee myös kehon lämpöä, parantaa vastustuskykyä, iho-vitamiini, parantaa verenkiertoa, auttaa toipumaan niin "juhlinnasta" kuin ruumiillisesta rasituksestakin, auttaa vaivoihin: käsien ja jalkojen puutuminen sekä kutina.
Ja mikä parasta sitä saa ruuasta: voista, oivariinista, manteleista, auringonkukansiemenistä,aprikooseista, avocadosta.

Suuri suosikkini....Magnesium
niin monessa mukana "aineenvaihdunnan ahertaja ja stressi-mineraali"
Oletko ärtyinen, uneton, aggressiivinen -jatkuvassa stressissä? Vaihtelevatko mielialasi, oletko uupunut, masentunut ja välinpitämätön? Käytätkö hormonaalista ehkäisyä? Närästääkö? PMS oireita? Ovatko lihaksesi jännittyneet?...jos vastaat kyllä, lääkkeesi on magnesium.
Kansallinen suositus lienee taaskin niukka 350mg. Tätäkin rohkeasti käytän, sillä jos magnesiumia saa liikaa saa ripulin ja esim. USA:n suositus on 800mg ja haittavaikutuksia on todettu vasta 2500mg annoksilla.
Hyviä lähteitä ovat mm : auringonkukansiemenet,pähkinät, mantelit, kauralese, tattarisuurimot.

Lempilapseni.... Rikki
Tämä onkin antanut minulle aivan uuden elämän....
"Nivelten voiteluaine" : hermoston ja nivelten, nivelnesteiden, sidekudoksen, rustojen, luuston, nivelpussien ja myeliintupen tarvitsema. Osallistuu stressihormoonien tuotantoon.
Hiuksille, kynsille, iholle, verenkierrolle, kollageenin muodostukseen ja on LUONNON ANTIBIOOTTI (estää bakteerien ja virusten kasvua). Erityisesti kipu ja tulehdustiloissa loistava!
 Saadaan mm. valkosipulista, sipuleista sekä maidosta (yleinen saanti onn.0,7g) ja SUOSITUS 2-8g.
 Itse popsin tietysti sipuleita, mutta olen nauttinut tuotteena MSM -orgaaninen rikki jota saa luontaistuotekaupoista.

Omegat ..erityisesti omega 3 ryhmäläiset
Uusi heräämiseni oli, että omegoille on samat reseptorit, ja jos nk. huonot ovat jo ne vallanneet ei ole tilaa hyville....
 Tutkailkaapa kalaöljynne ja erityisesti sen EPA pitoisuus, EPA tulisi olla 500mg
Ja toinen huikea uusi herääminen oli helokkiöljy..... sitä on syytä varoa, sillä se sisältää paljon omega 6 ryhmän rasvahappoja ja siksi onkin se huono. Eli helokkiöljyä varoen vain noin 20mg/vrk!!!!

Yleisenä yhteenvetona: Rakastukaa ruokaan, sen väreihin , eri makuihin. Tutustukaa kaaleihin, sipuleihin, siemeniin ja pähkinöihin. Käyttäkää rohkeasti voita ja kylmäpuristettuja öljyjä. Vaihtakaa suolaksi vuorisuola tai merisuola. Laittakaa rakkaudella itse ruokaa, välttäkää prosessoituja valmisruokia. Nauttikaa sienistä, marjoista ja riistasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti