Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 24. lokakuuta 2013

Kukkatipoista

Kukkaterapiahan on walesiläinen homeopaatti, bakteorologi ja lääkäri Edward Bachin (1886-1936)  kehittämä terapia 1930-luvulta. Hän uskoi ihmisen henkisen asenteen ja tilan vaikuttavan ratkaisevasti fyysiseen terveydentilaan kielteisten tunteiden heijastuessa kipuna, stressinä tai sairauksina kehossa.
 Bachin kukka- terapia vaikuttaakin lempeällä ja luonnollisella tavalla mieleen sallien kehon parantaa itse itsensä. Bach-kukkaterapia pitää sisällään 38 erilaista kukkauutetta, jotka sopivat erilaisille luonteille, asenteille sekä kielteisille tunnetiloille tasapainon ja sopusoinnun saavuttamiseksi.

 Itse olen tutustunut jo aiemmin Frantsilan kotimaisiin kukkatippoihin ja tuolloin elettiin 2000-luvun alkua. Innostus jäi kytemään.
 Luontaishoitajakoulutuksessa perehdyimme Bachin kukkatippohin ja teimme itsellemme kukkauutesekoituksia niin sisäiseen kuin ulkoiseen käyttöönkin. Tuloset olivat vakuuttavia. Innostus alkoi vähitellen tarttua ja nyt olen tehnyt uutteita ja suositellut kukkatippoja muillekin.

 Kukkaterapian huipputuote lienee Rescue Remedi - pelastustipat. Se on itsessään jo valmis sekoitus, se voidaan ottaa käyttöön ensiaputilanteissa. Sellaisia ovat mielen järkytykset, äkilliset vaativat tilanteet, hetket kun energiasi tuntuu hajoavan . Tälläisiä voisivat olla erilaiset onnettomuustilanteet, raskaat menetykset, hautajaiset, vaativat esiintymiset jne. jne.
Rescueta on myös pastilleina ja voiteena, jolloin käyttö julkisesti voi olla helpompaa.

 Meidän perheessä kukkatipat ovat jokapäiväinen juttu. Niistä tulee apua mm. unettomuuteen, asioiden "päässä pyörimiseen", enkun epäsäännöllisiin verbeihin, keskittymiseen, uuden oppimiseen, uudelleen suuntautumiseen, itsetunnon kasvattamiseen jne.jne.

 Viimeksi eilen todellakin kuudesluokkalainen tuskaili enkun epäsäännöllisten verbien kanssa. Energia tuntui hajoavan, ja itkuksi meni harjoittelu, näitä ei voi oppia, opettajakin on ihan inhottava ja minä olen huono....
 Esille kaivettiin kolme pulloa , Rescue Remedi kokoamaan energian takaisin käyttöön - 1 tippa kielen alle. Rauhoittuminen alkoi välittömästi.
 Larch, tippa sitäkin kielen alle - minä osaan, minä pystyn olen jo aloittanut. Itseluottamuksen lujittaja.
 Walnut, tippa sitäkin samalla tavalla otettuna - antaa tukea ja voimaa muutokseen, pidän pintani.
Seuraava harjoitus meni jo huomattavasti paremmin ja muutama lisäkerta niin poika selvisi pienillä kirjoitusvirheillä. Usko oppimiseen saatiin palaamaan kolmella tipalla, lasilla vettä ja nenäliinalla. Ilme lapsella oli paljon puhuva ja ilo sekä onni hellyyttävän koskettavia.

 Kukkatipat ovat myös oiva keino helpottaa kehon kiputiloja. Negatiiviset tunteet usein tarttuvat kehoon ja aiheuttavat ikäviä särkyjä ja kolotuksia. Vai kuulostaako tutulle, että aina kun esim. hermostuu jostain tulee päänsärky ja se on aina samassa kohtaa. Tai jos joku loukkaa sinua alkaa välittömästi joku vaiva kehossa. Näiden tunnistaminen ei ole helppoa, mutta kun kuuntelee viisasta kehoaan se on mahdollista päästä purkamaan näitä kipuja kukkatipoilla ja päästä niistä kokonaan.

 Myös kroonisiin ja pitkäaikaisiin kipuihin löytyy apua tipoista, kehon kartat kertovat tipat ja haastattelulla selviää lisää. Otappa yhteyttä Keijunkuuhun, niin etsitään sinulle sopivat uutteet :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti