Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Miten pysyä omassa voimassa kun muutoksia on ilmassa



Vuosi 2018 ....

Helmikuun kuulumisiakin jo päivitin, mutta jäin vielä maistelemaan tämän vuoden tunnelmia.

Lupasin itselleni ylittää mukavuusrajojani tänä vuonna.

Tammikuussa se alkoi, se rajojen muokkaus....

Otin itselleni avaimen kuntosalille ja päätin, että nyt pitää alkaa huoltaa lihaskuntoa. Reippaana olen sieltä liikettä hakenut kerran viikossa kivan kaverin kanssa aamusella ennen työpäivää.
Uskomatonta, mutta totta se tuntuu tosiaankin oikein mukavalle saada omaa kehoa liikkumaan eri tavalla ja vastaliikkeitä työssä tuleville liikkeille. Lihaskalvot tykkäävät ja voimakin tuntuu lisääntyvän.
Edellisistä kuntosalikäynneistä onkin vierähtänyt aikaa ennen tätä vuotta, silloinkin ystävättären kanssa, mutta vuosiluku lienee 1994.... 

Kuvan kakku on sitten taas aivan erilainen ylitys. Enni toivoi yksisarviskakkua synttäreilleen ja äidin taidot laitettiin koetukselle. Yksisarvisethan ovat niin ihania, totesi tyttökin ja niinhän ne ovat totesin ja tein parhaani, se riittäkööt. Kakkutaiteilu on kivaa vastapainoa kaikelle muulle, kun siihen vaan on aikaa.

Hieman haastavampi ajatus tulikin sitten vasta hetki sitten tai oikeastaan ajatustyön tulos palkittiin.
Syksyllä hoitolastani varastettiin kukkaro jossa oli rahaa melko paljon, menetys oli niin minulle kuin tuttavalleni, joka oli valmistanut ihania koruja. Kukkarossa oli kassa, jossa oli koruista saadut maksut. Ilmeisesti joku keksi kukkaron olinpaikan ja sai helppoa rahaa. Tuolloin päätin, että minulle tulee liikkeeseeni valvontakamerat.
Tein kauan ajatustyötä siitä, etten voikaan luottaa kanssakulkijoihini sataprosenttisesti. Tunsin surua ja se oli minulle suuri menetys, että joudun tavallaan epäilemään ja valvomaan omaisuuttani kuin haukka.
Kamerat hankittiin ja mieheni kanssa laitoimme kamerat paikalleen. Asiakkailta sain positiivista palautetta, että valvonta oli laitettu ja kieltämättä se tuntui helpottavalle, että hoitotilasta näin kuka ovesta tulee sisään.
Pikemmin kuin arvasinkaan kamerat olivat tosi työssä......
Kuukauden päivät asennuksesta, kassakone oli väännetty auki ja yöllinen vierailija oli tyhjentänyt pohjakassan. Kolikkoja oli naamioituneelta varkaalta hanskan peittämistä käsistä putoillut lattialle ja aamun näky oli säikäyttävä.
Kuvamateriaali saatiin kuitenkin poliisille ja toivotaan, että tekijä jää kiinni.

Myös ihmissuhteet ovat joskus haastavia....
joskus voi tahtomattaan joutua tilanteeseen, jossa koetetaan saada valitsemaan puolta tai mustataan tai syytetään kolmatta henkilöä.

Olen aina suuresti ihaillut niitä ihmisiä, jotka diplomaattisesti asettuvat tilanteen ulkopuolelle ja ohjaavat osapuolta itse ratkaisemaan ongelmat ja luottamaan elämänkulkuun, että polullemme annetaan erilaisia kohtaamisia.
Ilokseni huomasin kehittyneeni ja oma voima pitää.....

Omassa voimassa voi pysyä paremmin, kun asettaa tunteet toissijaisiksi. Pitäytyy faktoissa ja asiassa, oma voima katoaa jos kovasti miettii....mitä jos, entä sitten, jospa .....
Monesti keskitän hengitykseni jalkapohjiin, ikäänkuin hengittäisin jalkojen pohjasta suoraan maahan. Ajatus, kun alkaa touhuta omiaan se vie niin korkealle etteivät jalat enää pysy maassa.
Ihanat kanssakulkijat ovat myös valtava voimavara ja auttavat sinua ja minua jäsentämään ajatuksia ja asioita. He ovat loistavia kuuntelijoita, kun vaan osaat kertoa ja puhua.... kukaanhan ei ole ajatustenlukija. Myös tekeminen auttaa, keskity johonkin käsillä tekemiseen tai liikkumiseen, oma voima on vain sinun käytössäsi.
Ihanien ystävien lämpimät ajatukset saivat hieman riepotellun energian taas takaisin raitelleen ja on ihana jatkaa omaa työtä ja polkua.
Elämme tässä ajassa jatkuvassa muutoksessa, niinpä.... välillä omasta tahdosta tai sitten muutoksia järjestetään aika ajoin joko vastoinkäymisten tai epämiellyttävien yllätysten kautta, mutta myös positiivisten ja empaattisten yllätysten kautta.

Elämänmakuista elämää....

Mielenkiinnolla seuraan juuri nyt kuumana käyvää rokotekeskustelua, hoitajien pakkorokotuksista. Huomenna lakimuutos astuu voimaan....
Toivoisin suuresti, että jokainen saisi rokotevalinnan tehdä itse ja vapaaehtoisesti, jään seuraamaan....

Iloa ja valoa,
Omassa voimassa ....





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti