Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 27. joulukuuta 2011

Elämän kirjasta

"Elämä on kuin kirja. Ajattelematon selailee sitä pintapuolisesti, mutta viisas lukee harkiten sillä hän tietää, että sen voi lukea vain kerran"

Tämä herätti taas monia mietteitä, ja laitan niitä teillekin luettavaksi. Todellakin elämän kirjaa voi selata monella tavalla ja eri suunnilta. Kenen kirjaa sitten selaatkin? 
 Ikä tuo tullessaan ihanan piirteen, selaa entistä enemmän omaa kirjaansa, harkiten lukee, ja käyttää siihen vain omaa aikaa. Tavallaan myös kirjoittaa omaa kirjaa, elämäkertaa.


 Monet kohtaavat odotuksia, että pitäisi elää jonkun toisen elämää. Tai jotkut elävät kauttasi tai eletään vain lasten kautta. Mutta voiko siitä/tuosta kaiksesta irtaantua loukkaamatta toista tai itseään?! Onneksi voi, jos haluaa.
 Toista ei voi muuttaa, mutta omaa käytöstään voi muuttaa jokainen. Ajatelkaapa tyyntä järven pintaa, ihana rauha - kirkkaus - tasapaino. Mitäpä jos siihen ei ole tyytyväinen? Pudota pieni pisara vettä tyyneyden peiliin ja koko kokonaisuus muuttuu, voima kertaantuu ja kuva muuttuu. Muutos ei tarvitse olla suuri tai loukkaava, pienilläkin jutuilla on valtava vaikutus. Perinteitä voi vaalia ja tehdä uusia perinteitä. Ole rohkea, se kantaa ja huomaat, että kohteesi muuttaa myös käytöstään, kun sinä muutat omaasi.


 Muistakaa rakkaat kanssakulkijat, aikaa meillä on, kun sitä annamme itsellemme ja unohdamme kiireen. Luetaan harkiten ja rauhassa ihanaa kirjaamme, joka meille on annettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti