Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kukkaterapian lumoissa


Tri Edward Bach sanoo näin:
Terveys on perintömme ja oikeutemme. Se on täydellistä ja kokonaisvaltaista yhteyttä sielun, mielen ja kehon välillä; eikä se ole vaikeasti saavutettava kaukainen ihanne, vaan niin helppoa ja luonnollista, että se on jäänyt monilta huomaamatta.

Tri Bach löysi 38 uutetta, jotka ovat jokainen tarkoitettu tiettyyn erityiseen tunnetilaan tai mielentilaan. Hän kehitti myös viiden uutteen yhdistelmän, jota hän kutsui Rescue Remedyksi (suom. Aputipat), se on suunniteltu vaikeita ja vaativia tilanteita varten.
 38 uutteesta 37 on tehty yksittäisistä villikukista ja puiden kukinnoista. Poikkeus on Rock Water (Kalliovesi), joka on tehty luonnonlähteen vedestä, jossa on parantavia ominaisuuksia. 

Kukkauutteet, kuten muutkin luonnollisen lääketieteen muodot, perustuvat siihen, että ne hoitavat itse yksilöä, eivät sairautta tai niiden oireita. Ne työskentelevät erityisesti tunnepuolen kanssa. Niinpä kaksi henkilöä, joilla on sama vaiva, kuten vaikkapa nivelreuma, voivat hyötyä aivan eri uutteista. Toinen voi olla alistunut sairauteensa, kun taas toinen saattaa olla kärsimätön sen suhteen, kumpaankin tilanteeseen sopivat eri uutteet.
Uutteiden teho ei perustu negatiivisten asenteiden tukahduttamiseen, vaan niiden muuttamiseen positiivisiksi, jolloin stimuloidaan yksilön omaa mahdollisuutta parantaa itsensä sekä vapauttaa fyysinen järjestelmä toimimaan täysin sairautta ja stressiä vastaan.
Ihmisten ei tarvitse olla fyysisesti sairaita hyötyäkseen uutteista. Monet meistä käyvät läpi väsymyksen aikoja, jolloin negatiivisuus hiipii sisään; näinä aikoina uutteet ovat korvaamattomia, koska ne palauttavat tasapainon ennen fyysisten oireiden ilmenemistä.

Plaseboako? Ei enempää kuin muillakaan lääkkeillä. Uutteet toimivat tehokkaasti sekä eläimillä että vauvoilla, samoin ne auttavat skeptisiä ihmisiä, jotka kokeilevat niitä viimeisenä keinona. Kasvitkin hyötyvät  uutteista; puutarhurit ovat huomanneet, että Rescue Remedyn antaminen uudelleenistutuksen yhteydessä auttaa kukkaa kukoistamaan muuton jälkeen.

 
Tutustuin itse jo kauan sitten kukkauutteisiin, Frantsila on tehnyt suomalaiset uutteet ja mielenkiintoisia nekin ovat.
 Nyt taas opiskellessa luontaishoitajaksi saimme opiskella kukkaterapiaa ja minut on hurmattu! Kukkauutteet toimivat ja vahvistavat sekä virkistävät. Unimaailma on vilkasta, mutta mitäpä se haittaa, että toisessa todellisuudessa asioitaan pohtii ;).

 Olen jo nyt vakuuttunut, että kukkaterapia ja kukkauutteet ovat vahvasti osa minun elämääni ja hoitojani. Kukkauutteita voi nauttia tippoina veteen laimentaen, muutamia tippoja suoraan liuoksesta tai ulkoisesti kehoöljyssä.
 Tervetuloa tutustumaan kanssani kukkaterapiaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti