Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Kehon muisti



Kehomme muistaa asioita ihan lapsuudesta saakka ja uusimman tiedon mukaan jopa sikiöajalta äidin silittävä kosketus masun läpi kohtuun jää kehomuistiin.


 Keho muistaa tuoksun/hajun, tunteen -miltä joku asia tai sanat tuntuivat, kiltteyden, ilkeyden. Luetteloa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään.

 

 Mietinkin, että tässä on varmasti eräs syy siihen miksi kosketus on monelle vaikea vastaanottaa. Voi olla, ettei ole koskaan saanut "oikeanlaista" kosketusta tai voi olla jopa niin sanoin loukattu, että se tunne on jäänyt kehoon kipuna tai kohtana johon ei saa koskea.

 Haastan taas kaikki taas kaikki tutkiskelemaan itseään ja menemään mukavuusrajan yli. Ai miksi? No siksi, että nuo kipukohdat on mahdollista purkaa ja antaa tunteiden purkautua pois kehosta. Ne vapautuvat hellällä kosketuksella, jopa hieronta voi olla liian kovaa tunnekehon hoitoon.

 Aromaterapia ja kukkaterapia ovat ihania keinoja purkaa negatiivisia tunteita ja antaa kehon toipua.
Myös muilla hoidoilla voi kehoa hoitaa, kuten vyöhyketerapialla, shiatsulla ja energiahoidoilla. Esim. kolmivuorotyöntekijöillä on usein todella arat jalat, ja niiden hoito olisikin erityisen tärkeää.

Tähän teoriaan perustuu myös ylipaino ja kehon eri osiin tulevat kertymät, kuten rasva ja selluliitti.

 Vatsassa asuu ilo,
 hellikää vatsaanne, hierokaa ja pyöritelkää sitä niin myötä kuin vastapäiväänkin, kehukaa ihanaa mahaanne. Opetelkaa siihen, että vatsaanne saa  koskea.



Muistakaa pyöritellä nilkat, ranteet ja pää useita kertoja päivässä, se auttaa energioita virtaamaan ihanassa kehossanne :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti