Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Ajatuksia hyvinvoinnista ja ajatustasolla keventymisestä

Viimeaikoina on taas ollut erinomaisen mielenkiintoisia kirjoituksia lehdissä, esim. se että THL suosittelee margariinia ja rasvatonta maitoa lapsille sekä päiväkoteihin että kouluihin.

Samaan aikaan loistava ohjelma personal trainerin 30 päivän ihmiskokeesta putkahtaa ulos televisiosta. Siinä tuo nuorimies on noudattanut ravitsemussuosituksia 30 päivän ajan, tuloksella että vointi huononee nopeasti ja tulokset hänen kohdallaan ovat huolestuttavia, mm. painoa tulee reilut 6kg kuukauden aikana lisää.

Parjattu kananmunakin on  pääsemässä pannasta ja tiedetään ettei se ole lainkaan vaarallista ellei sitten omista geeniä joka altistaa korkeaan kolesteroliin. Niin, sepä se - kananmunahan on luotu tuottamaan elämää, siinä on kaikki pienoiskoossa antamaan uusi elämä. Voisiko se siis olla vaarallista?

Jokainen meistä lienee se itsensä paras asiantuntija viimekädessä on, mutta joskus tarvitsee apua siinä että tunnistaa ja löytää siitä vyyhdistä langanpään.
Myös se, että keho muistuttelee jostain on meille merkki, että kaikki ei ole kohdillaan ja on syytä yrittää muuttaa jotain. Todellakin jo kahden viikon kokeiluilla saat todella paljon selville. Aina voi siis palata vanhaan ellei uusi kokeilu olekaan toimiva.
Jos aloitat kokeilemaan uusia ravintotottumuksia, aloita pienillä muutoksilla. Pihvin popsija tuskin muuttuu kahdessa viikossa vegaaniksi vaikka kuinka haluaisi ja sitäkin kannattaa miettiä onko se juuri sinun juttusi. Toki, jos tuntuu että punainen liha tekee tukkoisen olon ja sulaa huonosti - kannattaa ilman muuta kokeilla jättää se pois ja suunnitella että nauttii esimerkiksi enemmän kanaa, broileria, kalkkunaa ja kalaa sekä kasvisruokaa.

Lämpimästi suosittelisin ajattelemaan asiaa IHAN oikeasti, kuka hyötyy kevyt tuotteista? Voivatko ne olla hyväksi meille? Maistuuko sinun suussasi margariini oikeasti hyvälle? Kaipaatko sokeria jos lorautat kahviisi kermaa? Miksi sokeria tekee mieli? Onko makkara terveellisempi kuin pihvi? Miksi kotitekoinen sämpylä pitää nälän loitolla kauemmin kuin kaupan oma? Miksi omatekoinen ruoka on paremman makuista kuin valmis (esim. makaroonilaatikko)?

Niinpä....
Kun laitan ihan itse, tiedän mitä suuhuni laitan .



Lisäravinteet nostaisin taas jälleen kerran esille. On vannoutuneita, jotka pitävät lisäravinteita turhina ja sitten taas niitä jotka nauttivat jotain sekä heitä jotka vannovat ravinteiden puolesta.
Suosittelen lisäravinteita, sillä ravintomme on valitettavasti köyhtynyt ja sairastuvuus lisääntynyt. Mielestäni myös viralliset suositukset eivät tue oikeaa ravitsemusta ja vitamiinien, hivenien sekä aminohappojen tasaista ja riittävää saantia.
Solutasolta lähtee myös stressinhallinta ja koko kehon hyvinvointi. Solut tarvitsevat uusiutuakseen vitamiineja ja hivenaineita. Myös hyviä rasvahappoja ja oikeita puhtaita ravinteita.
Kehossamme maksa joutuu nykyään koville, sillä ravinnossa on paljon teollista ja lisäaineita - jätelaitos tekee töitä yötä päivää. Toksiinien ja rasvan käsittelylaitos on ihmeissään sillä saamme myös keholle uusia tunnistamattomia transrasvoja.

Puhdistuminen lienee se päivän sana, monellakin tasolla. Valita puhtaita raaka-aineita joista tehdä ruokaa, myös auringon alla kasvaneita tuotteita, puhdasta energiaa auringosta. Oikeaa valoruokaa!
Mielenkiintoinen on myös aloevera, josta olen aiemminkin kertonut. Aloevera on kasvi jolle ei ole luontaista vihollista eli se on kaikella tavalla luomua, kasvimyrkkyjä ei tarvita.
Aloevera sisältää hienossa kombinaatiossaan monia vitamiineja ja sen ominaisuuksiin kuuluu mm. toksiinien poisto ja rasvan poisto elimistöstä, se on myös hieman antikoagulantti eli vaikuttaa verta ohentavasti ja sitä kautta tukee verenkiertoa. Monille se vaikuttaa myönteisesti noiden ominaisuuksiensa vuoksi aineenvaihduntaan sekä nestekiertoon.
Mielenkiintoista, että yhdessä tuotteessa on ne ominaisuudet jotka ovat nimenomaa tänä päivänä eniten kaivatut hyvinvoinnin tukijat.



Itse suosin aloevera geelijuomaa sekä hienoa Mind Master juomaa, myös kilpirauhasen toimintaa tukevia lisäravinteita.
Mind Master on nerokas tuote, joka on tehty aloevera pohjalle. Siihen on lisätty stressiin vaikuttavia aineosia. Jo kahden päivän käytöllä on verikokeista saatu selville, että stressihormonipitoisuus on huomattavasti laskenut. 
Stressi solutasolla, oksidatiivinen stressi aiheuttaa solujen rasvojen härskiintymistä. Ennenaikainen vanheneminen, sairaudet, väsymys, voimattomuus, mielen häiriöt, unettomuus jne jne jne.... lista on pitkä ja lähes loputon.


Vaikutukset stressillä ovat valtavat, sitä ei edes oivalla ennen kuin asiaa pysähtyy tarkastelemaan tai pysäytetään.... Niin, oletko koskaan miettinyt, miksi meille annetaan joku sairaus tai vaiva? Olisiko syytä miettiä jatkaako samaan suuntaan vai vaihtaako polkua? Olisiko syytä hiljentää vauhtia? Mikä onkaan tärkeää?

Olen paljon miettinyt keventymistä niin fyysisesti kuin henkisestikin ja erityisesti ajatustasolla sekä sen vaikutusta meihin ihmisinä ja olevaisina.
Suuri mielenkiinto olisi puhdistaviin ajatuksiin sekä ruokavalioon sen tueksi. Ajattelisinko kevyemmin ja korkeammalla taajuudella jos nauttisin kevyempää ruokaa? Mikä olisi minun kehoni ravintokoodi, jos se voisi sen kertoa.
Mitä positiivisemmin ajattelen sen kevyempää ruokaa nautin - se on totta! Ei tee mieli mitään raskasta ruokaa. Jos on paljon mieltä kuormittavaa ajateltavaa ja sulatettavaa on hyvä valita hyvin sulavaa ruokaa - sekin on ollut jo kauan aivan selkeänä mielessä.

Käänteisesti ajatellen, jos kevennän ajatuksiani, niin keveneekö ruokavaliokin? Taas testattava asia. Positiivisia ajatuksia ja ihanaa kesää!











































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti