Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 15. marraskuuta 2011

Vähän ruoka-aineista ja omien kokeilujen suunnitelmista

Viljat....
Uusin oppini oli itsellenikin ensin hieman häkellyttävä, mutta sitten hyvin looginen - niinhän se on. Viljojen gluteeni (erityisesti gluteeni, mutta muutkin osat) ovat taitavia kiinnittyjiä. Ne kiinnittyvät soluissamme opioidireseptoreihin ja aiheuttavat riippuvuutta.
 Tunnetteko ketään voikkoleipä ihmistä? Voisitteko elää päivän vaan voileivillä? Leijaileeko ihana ruisleivän tuoksu nenääsi....mmm ja sitä on pakko saada.Tuttua niin tuttua ja tapahtuu keliaakikollekin.

Kolottaako niveliä, särkeekö päätäsi usein? Turvottaako? Pahin on vehnä ja muuten vehnä muuttuu kehossamme nopeammin sokeriksi kuin oikea kidesokeri!! Uskaltaisinpa vaikka yllyttää teitä lukijani kokeilemaan kaksi viikkoa, millaista muutosta tapahtuu kun jätätte ainakin sen vehnän pois, tai vaikkapa kaikki viljat. Erityisesti jos et liiku vältä viljaa sokereidenkin vuoksi, ne eivät ole tarpeellisia.
Olen itse ollut ajoittain viljattomalla kokeilulla ja voinut hyvin . Nyt se kokeilu jatkuu, sitoudun vähintäänkin kahdeksi viikoksi tähän.

Rasvat....
 Perheemme toinen suurempi muutos on rasvat.  Luennoilla sain hirvittävän ällötyksen kasvirasvoihin, kun kuulin miten ne valmistetaan. Se on jotain luonnotonta ja harmaasta lurusta saadaan värjäämällä, säilöntäaineilla ja vedyllä kovettamalla muka meille sopivaa ravintoa.
Meiltä löytyy vain voi ja keittiönkaapista kookosöljy . Ne parhaat! Hankin kaappiini myös kylmäpuristettua oliiviöljyä.
 Hyvää faktaa löytyy kirjasta mm. : Paras Ruokavalio / Sundqvist tai esim kotimainen: Ravinto & Terveys / Antti Heikkilä

Olemmehan eläimiä mekin (kasveja emme ainakaan), aivomme ovat yli 60% rasvaa, juuri koostumukseltaan samaa kuin voissa tai lihassa.
Itseäni yllätti vähän tieto : Kolestrolia sisältävät ruoka-aineet auttavat maksan toimitaa. Siinäpä se ...miksiköhän se kolesteroli nousee???

Siemenet ja pähkinät..
Ystävysty niiden kanssa ja saat ihania rasvoja niistä, joita myös tarvitsemme. Mainioita vitamiineja erityisesti B-ryhmäläisiä löytyy niistä runsaasti.

Kananmuna..
Tehopakkaus, pieni ruoka, hienossa paketissa.


Maitotaloustuotteet..
Mitä rasvaisempi sen parempi. Nauti turkkilaisena jogurttina, maitona (punainen olisi paras, ei missään olosuhteissa rasvaton), hapanmaitotuotteina

Muuta...
Rakastu antioksidantteihin.... kaaleihin, sipuleihin, punajuuriin, nokoseen

VARO...
Kovetettuja rasvoja, sokeria (myös viljoista tulevaa/muuntuvaa) ja suolaa.

Tässä miniavaus asiaan, josta olisi niin paljon kerrottavaa ja itsekin jo haluaisin tietää paljon paljon lisää.

Nautitaan ruoasta yhdessä ja kiitollisina. Lupaan etsiä omaan ohjekirjani luomia uomia ja minulle sopivia juttuja avoimin mielin. Innostan kaikkia kokeilemaan....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti