Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 23. tammikuuta 2016

Mielenkiintoisia juttuja

Kolesteroli puhuttaa paljon ja eikä syyttä.
Jo lapsien kolesteroliarvoja tarkkaillaan, työikäisille usein määrätään verinäytteisiin tuo testinä ja samoin vanhusväestön kolesterolia kontrolloidaan. Myös muihin oireisiin aloitetaan herkemmin lääkkeitä.


Muistelin, että kun valmistuin perushoitajaksi -92 koulussa opetettiin ; diabeteksen hoidon tärkeä osa on rajoittaa hiilihydraatteja ( vähähiilihydraattinen ruokavalio, kuten Antti Heikkilä neuvoo nykyään), myös annoskoko oli tarkkaan suunniteltu ja leipäviipaleiden määrä päivässä sekä voita vain sipaisu leivälle.

Kolesterolista sanottiin tuolloin, että alle 8 mmol on normaali arvo on normaali. Amerikan viitearvot lienee huomattavasti tätäkin korkeammat. JA tosiasiassa mikään tutkimus ei todista alentuneiden kolesteroliarvojen alentavan sydäntauteihin kuolleisuutta. Elina Hytönen, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija otsikoi erään kirjoituksensa ja artikkelinsa ; Kolesteroli pitää meidät hengissä ja ei ole hyvää ja pahaa kolesterolia. Se kannattaa muuten lukaista ;).


Mitä on tapahtunut?  Viitearvoja laskettiin ja kehiteltiin lääkkeitä, joilla ajateltiin pelastaa kaikki joilla on korkeat arvot ja oireita hoidellaan lääkkein. Ei rajoiteta mitään erityisesti, lääkkeethän ovat hyviä ja ne auttavat.
Miksi sitten Suomessa on sairain aikuisväestö?
Jossain on ristiriita.


Ilokseni huomaan ihmisten olevan enemmän valveutuneita itse tutkimaan asioita ja monet ovat heränneet asiaan että lääkkeet eivät paranna. Monet lääkkeet poistavat oireet ja keho on oireeton, joka toki on aivan upea asia sinänsä.
Hienoja tuloksia saadaan lääkkeillä myös syöpähoidoista, mutta kuitenkin tutkija on mm. löytänyt hienoja asioita mm. elämäntapamuutoksesta sekä ruokavalioremontista.
Kelly Turner oli laatinut listan haastateltuaan vakavasti sairaista ihmisiä ja saanut selville, että ihmiset olivat saaneet myönteisiä vaikutuksia sairauksiensa hoidossa.
Seuraavana lista :
1.Muuta ruokavaliosi perin pohjin.
2.Ota vastuu omasta terveydestäsi.
3.Noudata intuitiotasi.
4.Käytä kasvirohdoksia ja ravintolisiä.
5.Vapauta tukahdutetut tunteet.
6.Kehitä myönteisiä tunteita.
7.Ota vastaan ympäristön tuki.
8.Syvennä henkisyyttäsi.
9.Vahvista elämänhaluasi.



Mietin, että voimme kaikki noudattaa listaa jo ennakollisesti - ainakin joitain kohtia, askel kerrallaan.  

Antti Heikkilästä vielä sen verran, että pidän hänen hieman provosoivastakin tyylistään esittää asioita ja siitä miten hän ajattelee hiilihydraateista ja ennen kaikkea sokerista. Myös viljat - onko ne tarjoitettu valkoisen leivän muodossa ihmisen ravinnoksi?!

Viljoista Heikkilä toteaa eräässä kirjoituksessaan näin :
− Ihmisillä on erilaisia kroonisia ja autoimmuunisairauksia; reumaa, psoriasista ja vaikka mitä. Kun he jättävät viljat ruokavaliostaan pois, taudin luonne muuttuu ja moni pääsee vaivoistaan.
Heikkilä tapaa työssään myös paljon lapsia ja nuoria, joilla on laaja kirjo oireita aina erilaisista allergioista infektiokierteeseen.
− Ne olisivat hirveän helposti hoidettavissa, mutta silti päiväkodeissa ja kouluissa pakkosyötetään viljoja. Ei hyväksytä, kun äiti sanoo, ettei lapsi kestä viljaa, koska näyttöä ei ole.
− Viljat ovat myös hyvin tiukasti sidoksissa diabeteksen syntyyn lapsuudessa, Heikkilä lisää.


Nyt on taas erinomainen aika kokeilla miten vointi muuttuu, jos jättää jotain pois. Muutokset ja niiden tekeminen ei ole helppoa, mutta kokeilla kannattaa! 

Niin, maidostakin tekisi mieli kirjoitella vielä, mutta ehkäpä jätän sen seuraavaan kertaan. ... Se on myös todella mielenkiintoista miten siitä ajatellaan. Sen verran ajatuksiani valotan jo tässä, että lasta ei saisi päivähoidossa tai koulussa velvoittaa juomaan maitoa. Maitohan ei ole ihmisen juoma vaan vasikan. Korkeintaan alkuperäisenä, tinkimaitona se on hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti