Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Helmikuun kynnyksellä

Mielessä on monta asiaa, jotka ovat herättäneet ajatuksia.

Stressi ja henkinen väsyminen
Kouluttautuminen ja tiedonjano
Kosketuksen voima
Terveys ja sairaus, jopa armokuolema
Raskaus, lakritsi ja päihteet
Miten hoitaa itseä arjessa?
Tärkeät ihmiset elämässä
Kovat arvot vs. välittäminen


Elämä on vaihtelevaa ja ehkä sen epäsäännöllisyydessä onkin sen täydellisyys. Paljon puhutaan rytmistä, uni-ja valverytmi, työrytmi, kuukautiskierto, kuun kierto ja niin edelleen.
Mitä vanhemmaksi tulen, niin sen vakuuttuneempi olen, että rytmittömyys on se juttu. Toki, minulle on monta asiaa tullut vuorotyön myötä. Kolmivuorotyö vaihetevaisuuksineen ei anna mahdollisuutta säännöllisyyteen.
Ehkä ainoa rytmi mikä minua kiehtoo on kuun rytmi. Se on todella lähellä ihmisen värähtelyä ja monesti huomaan toimivani sen mukaan.
Ensi viikolle 1. ja 2.2 on hyvät vesipäivät. Mietin juuri että olisi aika siivota paremmin, ilokseni se olikin odottanut tuota arkea ja vesipäiviä. Pääsen siis helpommalla.
Kuukautisetkin tuppaavat tulemaan joko mustalla kuulla tai täydellä kuulla. Kätilöt tietävät että myös synnytyksiä tapahtuu paljon noihin aikoihin. Niinpä niin, se naisen rytmi.
Nukkumisesta vielä tähän kohtaan. Miksi stressata siitä nukkuuko vai eikö? Välillä nukkuu ja välillä nukkuu huonommin, sellaista se on. Tiedätkö muka jonkun joka nukkuu aina yhtä hyvin? En minä ainakaan tiedä. Toisinaan päivä alkaa vaikka olisi nukkunut kolme tuntia, joskus taas 14h on täynnä ja unta on riittänyt vaikka kuinka - se on normaalia - valitettavasti et ole millään tavalla poikkeava. Suorittaminen on siis syytä unohtaa tässäkin asiassa.
 Huolissani olisin, jos uni on koko ajan katkeavaa ja se ei anna lepoa. Pää on sumussa ja koko keho on väsynyt.

Ihmiset uuvuttavat tänä päivänä itsensä. Suorituspaineet ovat kovat .... mutta onko elämä suorittamista, niin että unohdat elää? Ärsyttääkö aina joku tai jonkun "naama"?
Asiat kasaantuvat ja vaaditaan joka suunnasta jotakin. Sairaslomallekin joku huomauttaa, että lomalainen se on ollut lenkillä. Niin, se on hyvä tapa hoitaa stressiä ja sairaslomaan ei aina tarvita kuumetta. Suomalainen sinnittelee työpaikallaan viimeiseen pisaraan ja antaa itsestään kaiken irti, saamatta kiitosta tai kirkkaampaa kruunua. Eläkepäivät kun koittaa odottaa sairastelukierre, syöpä ja hauta.
Stressi on kaikkein tappavin sairaus tai oire. Siihen ei ole lääketieteellistä lääkettä - se tekee migreenin, se tuhoaa suoliston, kilpirauhasen, lihakset, unen, aivotoiminnan, aiheuttaa syöpää, ylipainoa, särkyjä ja kipuja jne.

Hoida siis itseäsi. Millä? Miten?
Kerää itseesi hyvää energiaa oikeasta hyvästä ruoasta, puhtaasta, itse valmistetusta, mielellään luomusta ja auringon alla kasvaneesta, ja suosi kauden aineksia.

Suosi hyviä, laadukkaita lisäravinteita, muista erityisesti sisäinen aurinko D- VITAMIINI - siitä alkaa kaikki.
Kosketa, halaa, silitä ja sylitä aina kun voit. Suukko päivässä pitää lääkärin loitolla - usko vaan.
Lepää, mietiskele, venyttele, tanssi ja laula

Liota jalat suolavedessä
Ota vastaan erilaisia luontaishoitoja
Löydä voimasi ja voimapaikkasi
Lopeta negatiivisuuuden lietsominen, ikävien uutisten lukeminen, vähennä TV:n katselua ja lööppien lukua.
Naura - opettele nauramaan itsellesikin.
Siinä alkuun vinkkejä joita kaikki voivat toteuttaa.

Välitä siis itsestäsi ja lähimmäisestäsi. Sille työkaverillekin voi sanoa, että HEI, olisiko sinun aika hidastaa vauhtia. Huomaatko että pieniä hidasteita tulee matkallesi, pysähdys voi olla totaalinen ellei itse huomaa. Pysähdykset ovat toki tarpeen, ne ovat mielestäni välttämättömyys jotta suunta muuttuu. Käytä siis aikaasi hyvin, hetkessä on ikuisuus.
Jokainen tekemäsi päätös muuttaa myös suunnitelmaasi. Sattumaa ei ole!


Innolla odotan uusia koulutuksiani ja tehtäviäni.
Ensi lauantaina aloitan perinteisen jäsenkorjauksen koulutuksen. Se on ollut jo kauan haaveissa ja nyt se tuli ajankohtaiseksi sekä mahdollistui.

Aloitin myös räätälöidyn kätilö-doulapätevöitymisen. Koskaan ei tiedä minne matka jatkuu, mutta minulle rakas kätilötyö varmasti kulkee matkassa minussa jollain tapaa. Toivottavasti Hoitopiste Keijunkuun palveluihin pian sisältyy myös doulaus mausteenaan vyöhyketerapia, gua sha ja  akupunktio.


Näihin tunnelmiin tänä iltana, odotamme vesipäiviä ja helmikuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti