Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 26. tammikuuta 2013

Täyttä elämää rohkeasti ja ilolla


Varmaan jo aiemminkin kirjoitin, että elämme hyvin interaktiivista aikaa, ja saamme ohjausta sekä vastauksia lähes jatkuvasti, jos osaamme niitä tulkita ja lukea.

 Erityisesti huomioni on kiinnittynyt siihen, että yhteiskunta kautta koko elämänkaaren keskittyy tänä päivänä kieltämiseen.
 Missä on kannustus? Innostus? Ilo? Tekemisen meininki ja siitä nauttiminen?

  Suoritetaan ja siihenkään ei innosteta, päinvastoin saatamme jopa kuulla, ettet osaa mitään , ethän edes yritä, tee jotain..... Älä käytä , älä osta, ei , älkää vaan, vaarannatte koko työyhteisön , hankimmeko jonkun johtamaan , eikö kukaan , miksi et ole jo tehnyt???? Negatiivista negatiivisen jälkeen.....

Nämä ajatukset sopivat mielestäni erityisesti työelämään ja työntekijän kannustamiseen. Kielloilla saadaan aikaan vain vastarintaa, joka lopulta on hankala murtaa. Sehän on aivan psykologiaa, niin ihminen  käyttäytyy kun vaara uhkaa.


Vastauksia alkoi putkahdella, kuten aikaan kuuluu .... ensin luin hyvän Marco Bjurstömin kolumnin. Siinä hän kertoo innoittajastaan ja opettajastaan Aira Samulinista.
 Aira on myös minun suuri ihailuni kohde, olen lukenut hänen kirjoittamansa kirjat. Niissä hän kertoo elämästään, kovista vuosista ja peräänantamattomasta positiivisesta luonteestaan ja tahdostaan. Kaikkien tulisi lukea Airan kirjat! Ne avaavat paljon elämänoppia ja valoa.

Pelko pois ja elämä tilalle kirjoittaa Marco....ohessa lainaan muutaman lauseen kolumnista.

Keskeistä on luoda tunnelma, jossa voi kokeilla, yrittää ja ihmetellä. Ihmisistä kannattaa pitää, ja ohjeet on hyvä antaa selkeinä, pehmeinä käskyinä. Näin on toimittava kaikkien niiden edessä, joiden haluaa onnistuvan.
Jos kysyisin luennoillani ihmisiltä: "Voisitteko nousta ylös, kun nyt olisi tarkoitus tehdä muutama fyysinen viestintäharjoitus?", aika moni ei ehkä voisi. Sen sijaan kaikki toimivat, kun ohje kuuluu: "Nyt ylös ja kokeilemme käytännössä!"



Illalla saunassa keskustelin herkkien lasteni kanssa. Enneunet ja enkelit olivat aiheena, ja se voiko niistä puhua. Kotona voi sen lapset tietävät, ja se on aivan normaalia ja meidän elämään kuuluvaa. Herkkyys on hieno lahja ja se on valtavan hieno taito .Lasta se tosin pelottaa ja jo melko pienet huomaavat ettei kaikille asiasta voi puhua.
 Tämä oli hurjan herättävää! Meillä todellakin on sellainen yhteiskunta, jossa eletään tietyllä kaavalla, ja ellet siihen kuulu, olet todellakin erilainen. Edelleenkin elämme pimeää keskiaikaa ja tabuja on ....


Ilolla ja suurella sydämellä kannustan lapsiani, puolisoni,ystäviäni ja  läheisiäni kuuntelemaan sydäntään ja sen oppeja. Niistä ja siitä tunteesta löytyy se rohkaiseva voima, ilolla tekeminen ja rohkeudella kohtaaminen.

 Ohjataan toisiamme ajatteluun terveesti ja itsenäisesti, demokraattisesti , yhdessä tehden. Niistä tulee se voima ja ilo, joka loistaa sekä kantaa.
 Maailma on muuttumassa ja saamme olla sitä tekemässä, meillä on mahdollisuus muuttaa ajattelua ja työpaikkojemme ilmapiiriä sekä omaa elämäämme.

Eletään, ei pelätä kivikkoja ja karikkoja , ei pelätä epäonnistumisia tai mokia. .... Niin elämän vastakohta ei ole kuolema vaan näivettyminen....







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti