Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Mielenkiintoisia otsikointeja

Maakuntamme lehti Pohjalainen kirjoitti 19.7. 13 Ylen uutisoimasta emeritusprofessorin emeritus Osmo Hännisen lausunnosta. Hännisen mukaan perinnelääketieteellä voitaisiin saavuttaa jopa yli kolmen miljardin säästöt ja kohennettaisiin kansan työkykyä.
Tilastoissa tuki- ja liikuntaelinsairauksien vuotuiset kustannukset ovat yli kolme miljardia euroa, joista 2,5 miljardia on työpanosmenetyksiä ja 0,6 miljardia hoidon ja kuntoutuksen kustannuksia. Lääkärit olisivat avainasemassa säästöjä tavoiteltaessa, sanoo Hänninen.
  Tosin lääkärikoulutuksessa fysiatrialla eli fysikaalisella lääketieteellä on vain sivurooli. Hänninen ajattelee ; Jos me saisimme lääkärit kunnioittamaan käsin annettavia hoitoja, säästöjäkin tulisi. Tutkimustemme mukaan kaikki käsin annettavat hoidot ovat asiakkaiden mielestä selvästi parempia kuin lääkehoidot, Hänninen sanoo Ylelle.

Erityisesti tämä lämmitti luontaishoitaja-opiskelijaa. Jo tällä lyhyellä kokemuksella perinteisistä, jo vuosisatoja osatuista hoidoista on erittäin positiivinen. Ihmisen omat voimavarat ja kehon kyky palautua ja alkaa itse hoitamaan omia vaivojaan on huikea - joskus siihen vaan tarvitaan oikeanlainen sysäys. JA sen juuri perinnelääketiede osaa ; jäsenkorjaus, shiatsu, vyöhyketerapia, intialainen päähieronta jne.jne.

Toinen taas otsikoissa vilahtanut aihe tällä viikolla on rasvaton maito. Rasvattomuus ei olekaan hyväksi luukutetaan taas.
 Mielenkiintoista on, että kesällä 2011 lääkäri Antti Heikkilä kertoi ruotsalaisten tekemästä yhdeksän vuotisesta tutkimuksesta, jossa todettiin rasvaisten maitotuotteiden ehkäisevän painonnousua. Lääk. Heikkilä on usein puhunut rasvojen tärkeydestä ja hiilihydraattien vähentämisestä.
 Keväällä 2013 amerikkalaistutkimus toteaa samaa; rasvattoman maidon juottaminen lapsille ei ehkäisekään lihavuutta. Tutkimuksissa selvisi, että täysrasvaista maitoa juovat 2-vuotiaat lihoivat jopa vähemmän neljänteen ikävuoteen mennessä kuin rasvatonta maitoa juovat. Asiantuntijat uskovat täysrasvaisen maidon pitävän lapsen kylläisenä pidempään, jolloin he myös syövät päivän mittaan vähemmän. Virginian lääketieteellisen yliopiston tutkijoiden mukaan rasvatonta maitoa juovat lapset olivat jopa 57 prosenttia todennäköisemmin ylipainoisia neljänteen ikävuoteen mennessä kuin täysrasvaista maitoa juovat.

Taas kerran totean, että olen niin iloinen että olen muuttanut perheemme ruokatottumuksia pikkuhiljaa ja kokenut rasvojen hyvät vaikutukset.

 Tässä taas ajateltavaa ja tervetuloa ihaniin hoitoihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti