Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 18. heinäkuuta 2013

Tunnetiloista ja niiden muutoksesta

Helmikuussa 2012 kirjoitin tunteista ja silloin laitoin esille tänne blogiini tunnetaulukon. Laitan sen taas, sillä se on erittäin mielenkiintoinen. Kenties siitä voisi taas olla apua itse kullekin, joka erilaisten tunteiden kanssa painii.

 Tunteet ovat normaaleja ja niiden kuuluukin vaihdella. Toisena hetkenä syvä suru, toisena kiitollisuus ja suuri rakkaus sitten voikin tulla epätoivo ja toivo. Se on aivan normaalia ja ihanaa että tunteet virtaavat.

 Jos kuitenkin johonkin tunteeseen jää kiinni se ei tiedä hyvää. Se kaikertaa ja kaivaa koloaan fyysiseen kehoon tai patoaa sen massaksi johonkin kehon osaan. Aiheuttaen jopa fyysisen sairauden.

 Tänään erityisesti pohdin kateutta. Kateus.... hmm. eikös se Raamatussakin tunneta perisyntinä. Kuluttava tunne, joka valtaa itselleen tilaa kuin keväinen puro jäätiköllä. Vaikkei niin erityisesti olisi edes syytä!  Ihmiset kadehtivat kummallisia juttuja,  huomaamatta omia ihania asioitaan omassa elämässään tai kadehditaan jos joku palkitaan tekemästään työstä - sekin on liikaa vaikka tuo ihminen olisi onnensa tai rahansa ansainnut vilpittömästi.
 Kateellinen usein koittaa kääntää asiat vielä omaksi parhaakseen vaikkei se olisikaan tarpeen, ihan vaan siksi ettei kukaan muu onnistuisi tai saisi esim. palkkiota.

 Kateutta ei listalla ole, mutta mustasukkaisuus ja kateus ovat verrattavissa eli listan pohjalla ollaan silloin jos tunteena on KATEUS.

 Iloitsen ja olen kiitollinen siitä että minun ei tarvitse tuntea kateutta juuri nyt tai jos se joskus pilkahtaakin siihen ei ole jäänyt kiinni. Iloitsen vilpittömästi toisten onnesta, ilosta onnistumisesta ja saamasta kiitoksesta sekä palkasta. Olen kiitollinen siitä mitä minulla juuri nyt on.
Photo: Adopt the pace of nature, her secret is patience

~Ralph Waldo Emerson♥

TUNNETAULUKKO:
22. Pelko, Suru, Masennus, Epätoivo, Voimattomuus
21. Epävarmuus, Syyllisyys, Arvottomuus
20. Mustasukkaisuus
19. Viha, Raivo
18. Kostonhimo, Katkeruus
17. Suuttumus
16. Lannistuneisuus
15. Syyttämisen halu
14. Huolestuneisuus
13. Epäileväisyys
12. Pettyneisyys
11. Nujertuneisuus
10. Turhautuminen, Ärtymys, Kärsimättömyys
9. Pessimismi
8. Kyllästyneisyys
7. Tyytyväisyys
6. Toiveikas
5. Optimismi
4. Myönteinen odotus, Myönteiset ajatukset
3. Innostus, Onnellisuus
2. Intohimo
1. Ilo, Voimaantuminen, Vapaus, Rakkaus, Kiitollisus

MUISTAKAA ETTEI MYÖNTEISILLÄ TUNTEILLA OLE YLÄRAJAA, NIITÄ SAA TUNTEA VAIKKA KUINKA PALJON.....
 Mitä pienempi numero tunnetilallasi on sitä enemmän saat voimaa ja virtaa itsellesi ja sitä suuremmalla todennäköisyydellä voit hyvin ja nautit hetkestä, elämästä ja kanssa ihmisistä. Mitä suurempi numero, sitä enemmän vedät puoleesi lisää negatiivisia tunteita ja on suuri riski sairastua, uupua ja voida pahoin.

 Ajatuksia herättävää, vai kuinka?
 

2 kommenttia:

  1. Mun viimeviikot on pitäneet sisällään aika monia tunteita, Myös listan suurimmasta numerosta. Onneksi päällimmäisenä mielessä on kuitenkin juurikin nuo listan pienimmillä numeroilla varustetut. Ja toivon mukaan jatkuat vaan, sillä tätä olotilaa en haluaisi vaihtaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 niinhän ne tunteet parhaimmillaan liikkuvat ja ovat kuin virtaava vesi... Ilo, rakkaus, kiitollisuus ja vapaus kertaantuvat ja tuovat tullessaan vaan lisää hyvää... Ihanaa!!

      Poista