Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Millaisia muistoja mielessäsi kannat

Illalla tanssimme ja lauloimme lasten kanssa Tartu Mikkiin- ohjeman musiikin tahdittamana. Mieleen tuli hauskoja muistoja lapsuuden lauantai illoista.
 Saunapuhtaina, yöpaitasillaan, joskus tehtiin lämpimiä voileipiä ja sitten alkoi Lauantai-tanssit telkkarista. Monesti eno oli meillä käymässä, liekö siitä sitten suunnistamassa tansseihin tai heilastelemaan, mutta ehti hän hetken likoille opettaa jammailemista. Tanssimaan opittiin äidin ja isän kanssa - olohuoneessa oli tilaa kotitansseille.

 Muistoja on monenlaisia ja joka päivä tuo tullessaan uusia. Mitkä niistä sitten pysyvät ja tallettuvat? Kenties jotain ikävääkin mukanamme kannamme?

 Innostan teitä tekemään testin.

 Nouse seisomaan ja sulje silmäsi. Hengitä syvään kolme kertaa ja rentouta kehosi.

 Palaa mielessäsi lapsuuteesi, sinne mistä sinulla on mielikuvia.

 Alat keinua, anna kehosi keinua. Välillä keinunta voi lakata ja sitten taas se kiihtyy, välillä liike voi olla melkeinpä pyörivää.

 Anna mielesi tulla lapsuudesta, leikki-iästä kouluikään, nuoruuteen, opiskeluaikaan, nuoreen aikuisuuteen, aikuisuuteen - aina ihan tähän päivään saakka. Anna mielesi kulkea muistoissa ja kehosi keinua sen mukana.

 Minne keinuit? Eteenpäin vai taaksepäin enimmäkseen.
 Jos keinunta oli suuntautunut eteen, elämän muistosi ovat pääasiassa hyviä. Jos suunta oli taakse, muistoissasi on paljon negatiivista ja ikävää.

 Miten haluaisit keinua kymmenen vuoden kuluttua? Mitä talletat muistoihisi nyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti